LED med lang levetid – Brannstasjon feirer 5 år med LED lys

Vestfold Interkommunale Brannvesen så fordelene ved LED belysning tidligere enn de fleste, og installerte LED lys på Kopstad Brannstasjon allerede i 2009. Nå er det over 5 år siden installasjonen og LED lampene lyser like godt i dag.

Hele fasaden på brannstasjonen er belyst med CrystalLed™ lamper. På den tilhørende parkeringsplassen og ved utrykningsområdet er det installert CrystalLed™ på stolper.

«Ledlight Group har fokusert kun på LED teknologi i 10 år, og vi har mange installasjoner som underbygger den lange levetiden på våre lamper. Lampen er bygget for å vare – når lampene lyser like godt etter 5 år ser vi på det som et kvalitetsstempel», sier Shahzad Abid, CEO, Ledlight Group.

En fordel med LED er den lange levetiden. Levetiden til en armatur er definert som tiden før lysutbyttet synker til 70% av sin opprinnelige verdi (L70). God varmeavledning i lampen er avgjørende for lang levetid. CrystalLed™ armaturen er derfor nøye designet for å få nok kjøling til diodene. I tillegg er armaturen i ekstrudert aluminium som gir god varmeavledning og lav vekt. Avhengig av installasjonsmiljø, er forventet levetid på CrystalLed™ mellom 50,000 og 100,000 timer. Dette gir store innsparingsmuligheter både økonomisk og for miljøet. Leveres med en garanti på 5 år.

Brannstasjon