Robuste LED lamper står imot ekstreme værforhold i Antarktis

Omringet av den mektige antarktiske is-kappe, 1270 meter over havet, ligger Norges forskningsstasjon i Antarktis. Troll forskningssenter er en meteorologisk stasjon som driver klimaforskning for Norsk Polarinstitutt. LED lampene, levert av norske Ledlight Group, er montert utendørs i det værbitte klimaet og lyser opp forskningssenteret året rundt.

- Lampetypene som var installert før CrystalLed™ reagerte dårlig på det arktiske klimaet og var vanskelige å tenne i kulda. LED lampene fra Ledlight Group derimot har fungert utmerket og det er overhodet ikke problemer med å tenne disse. De har en robust konstruksjon som har tålt klimaet godt, sier Bertran Kiil, faglig leder for logistikk ved Norsk Polarinstitutt avd. Troll forskningsstasjon, Antarktis.

For å opprettholde verdien av Antarktis som referanseområde og indikator for planetens miljøtilstand har det vært viktig å sørge for at forskningsstasjonen påvirker miljøet i minst mulig grad. Fokus på miljø har derfor blitt integrert i all aktivitet og å senke energiforbruket er en prioritet.

- Strømmen som produseres på stasjonen har en pris på ca. kr 10 pr. kilowattime som gjør den veldig dyrbar. Med CrystalLed™ lampene varer strømmen lenger og vi kan bruke den til andre nødvendige formål, fortsetter Bertran Kiil.

CrystalLed_Norsk Polarinstitutt

Forskningssenteret så verdien av LED teknologi tidlig, og installerte den første CrystalLed™ lampen i Antarktis allerede i 2008. Siden den gang, har de blitt faste kunder og bestilt nye lamper.

- Vi er stolte over at LED lampene våre er installert i Antarktis og at CrystalLed™ har gjort det lettere for forskningssenteret å spare verdifull energi. Det bekrefter at CrystalLed™ er ideell for røffe miljøer som krever stabilt lys og at den robuste lampen gir presis lys-spredning i all slags vær. Lampen er bygget for å tåle hardt vær og mye vind – når lampene lyser på Antarktis ser vi på det som et kvalitetsstempel, sier Shahzad Abid, CEO, Ledlight Group.

For mer informasjon kontakt marte@llg.no