Trener i nytt, spesialtilpasset LED lys før OL i Sotsji

Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane er hyppig brukt av profesjonelle idrettsutøvere i oppkjøringen til verdenscupen og OL i Sotsji. Som den eneste kunstfrosne bob- og akebanen i Skandinavia, har aktiviteten nådd nye høyder denne høsten med Tyskland, USA, Russland, Polen, Italia, Latvia, Norge og mange flere landslag på trening.

Bobbanen

Bilde: Det russiske landslaget lader opp til OL på hjemmebane med trening på Olympiatoppen.

Olympiatoppen tar sikkerhet på alvor, og så det nødvendig å bytte lys før sesongen. Før var det et stort dieseldrevet nødstrømsaggregat som gav mindre lys og i tillegg trakk store mengder med energi. Ved å bytte til LED, sparer Olympiatoppen i underkant av 2500W. CrystalLed™ lampene er montert i banen som nødlys-anlegg; ved strømbrudd kobles disse inn og fører utøvere trygt ned de 1365 meterne med bobbane. Lampene brukes også som generell belysning av bob- og akebanen.

- Vi er godt fornøyd med CrystalLed™ og ikke minst Ledlight Group sin vilje til å gjøre enkelte endringer for å tilpasse våre behov. Lampene har gjort hverdagen lysere og bedre for våre idrettsutøvere og samtidig gitt de et bedre utbytte av treningen her i anlegget, sier Jan Oddvar Tangen, Avdelingsleder ved Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane.

LED lampene, som ble installert av El–Installasjon AS på Lillehammer, er spesialdesignet med både vide og smale linser. Dette gir et presist og godt lys.

- Vi ønsket å bidra til at Olympiatoppen ivaretar sikkerheten for sine utøvere, i tillegg til å levere en miljøvennlig, energibesparende og effektiv løsning. Vi merker stor etterspørsel i sports segmentet og tilpasser produktene våre for å levere en løsning i henhold til kundens ønsker, sier Shahzad Abid, CEO, Ledlight Group.

For mer informasjon kontakt marte@llg.no